Open hysterectomy

Πού αναπτύσσονται τα ινομυώματα;

Υπάρχουν πολλά σημεία τόσο μέσα όσο και έξω από τη μήτρα σας όπου μπορούν να αναπτυχθούν τα ινομυώματα. Η θέση και το μέγεθος των ινομυωμάτων σας είναι σημαντικά για τη θεραπεία σας. Το πού μεγαλώνουν τα ινομυώματα σας, το πόσο μεγάλα είναι και πόσα από αυτά έχετε θα καθορίσει ποιος τύπος θεραπείας θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς ή εάν η θεραπεία είναι ακόμη απαραίτητη.

Μάθετε για το Σύνδρομο Υπερδιέγερσης Ωοθηκών

Υπάρχουν διαφορετικά ονόματα που δίνονται για τα σημεία που βρίσκονται τα ινομυώματα σας μέσα και πάνω στη μήτρα. Αυτά τα ονόματα περιγράφουν όχι μόνο πού βρίσκεται το ινομύωμα, αλλά και πώς είναι προσκολλημένο. Συγκεκριμένες τοποθεσίες όπου μπορείτε να έχετε ινομυώματα της μήτρας περιλαμβάνουν:

  1. Υποβλεννογόνια ινομυώματα : Σε αυτή την περίπτωση, τα ινομυώματα αναπτύσσονται μέσα στο χώρο της μήτρας (κοιλότητα) όπου μεγαλώνει ένα μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σκεφτείτε τις αυξήσεις που εκτείνονται προς τα κάτω στον κενό χώρο στη μέση της μήτρας.
  2. Ενδοτοιχωματικά ινομυώματα : Αυτά τα ινομυώματα είναι ενσωματωμένα στο τοίχωμα της ίδιας της μήτρας. Φανταστείτε τις πλευρές της μήτρας σαν τοίχους ενός σπιτιού. Τα ινομυώματα αναπτύσσονται μέσα σε αυτό το μυϊκό τοίχωμα.
  3. Υποορώδη ινομυώματα : Βρίσκονται στο εξωτερικό της μήτρας αυτή τη φορά, αυτά τα ινομυώματα συνδέονται στενά με το εξωτερικό τοίχωμα της μήτρας.
  4. Μίσχος ινομυώματα : Ο λιγότερο κοινός τύπος, αυτά τα ινομυώματα βρίσκονται επίσης στο εξωτερικό της μήτρας. Ωστόσο, τα μίσχο ινομυώματα συνδέονται με τη μήτρα με ένα λεπτό στέλεχος. Συχνά περιγράφονται ως μανιταρόμορφα επειδή έχουν ένα κοτσάνι και στη συνέχεια μια πολύ πιο φαρδιά κορυφή.

Γονιμοποίηση εξωσωματική