Procidentia

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου της μήτρας;

Ενημερώστε τον παροχέα σας για τυχόν ακανόνιστη αιμορραγία. Η μη φυσιολογική αιμορραγία περιλαμβάνει αιμορραγία μεταξύ των περιόδων εάν εξακολουθείτε να έχετε έμμηνο ρύση και αιμορραγία ή κηλίδες εάν είστε μετεμμηνοπαυσιακή. Η μη φυσιολογική αιμορραγία είναι σύμπτωμα πολλών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου της μήτρας.

Ο καρκίνος της μήτρας εξαπλώνεται γρήγορα;

Οι καρκίνοι τύπου 1, ο πιο κοινός τύπος, δεν εξαπλώνονται γρήγορα. Οι καρκίνοι τύπου 2 εξαπλώνονται γρήγορα και μπορεί να απαιτούν πιο επιθετική θεραπεία.

Ο καρκίνος της μήτρας περιλαμβάνει τον καρκίνο του ενδομητρίου (πιο συχνός) και το σάρκωμα της μήτρας. Είναι ο πιο κοινός καρκίνος που επηρεάζει το αναπαραγωγικό σύστημα ενός ατόμου DFAB. Τα συμπτώματα του καρκίνου της μήτρας περιλαμβάνουν κολπική αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή μετά την εμμηνόπαυση. Εάν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης κολλήσουν καρκίνο της μήτρας πριν εξαπλωθεί, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να τον θεραπεύσει. Εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε σημάδια καρκίνου της μήτρας, επικοινωνήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.